FN-sjef kaller Aleppo «et slakteri»

Aleppo er «et slakteri», sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad al-Hussein. Han etterlyser større fokus på innbyggernes lidelser i Syrias største by.

Publisert Publisert

INTENS KRIGFØRING: Aleppo er delt i regjeringskontrollerte og opprørskontrollerte områder, og store deler av byen ligger nå i ruiner etter år med intens krigføring. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel
Les også

Kamper ved en av Aleppos «humanitære korridorer»

Nesten 500 mennesker er drept og 2000 er såret i Aleppo siden syriske regjeringsstyrker med russisk flystøtte gikk til angrep mot de opprørskontrollerte områdene av Aleppo for én måned siden.

Sivile lidelser

FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad al-Hussein ber nå FNs menneskerettighetsråd legge «politisk uenighet» til side og fokusere på sivilbefolkningens lidelser i byen.

Les også

– Russland og Syria har stanset flyangrepene mot Aleppo

– Dersom vi svikter kollektivt når det gjelder å beskytte sivilbefolkningen og få en slutt på dette blodbadet, vil det forfølge oss alle, sa Zeid i en appell til de 47 medlemslandene i rådet fredag.

«Historiske dimensjoner»

Zeid, en jordansk prins, betegner overgrepene innbyggerne i de opprørskontrollerte delene utsettes for, som «forbrytelser av historiske dimensjoner».

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, mener verdenssamfunnet svikter sivilbefolkningen i Aleppo. Foto: SCANPIX

Syriske regjeringsstyrker har nå åpnet en korridor som opprørere og sivile kan benytte for å forlate Aleppo, men gir ingen garantier for sikkerheten.

Al-Mayadeen TV viste fredag bilder fra Castello-veien i Aleppo, der bulldosere ryddet bort barrikader og busser og ambulanser sto og ventet.

MANGE DREPTE: Nærmere 500 mennesker er drept siden Syria med flystøtte fra Russland innledet en offensiv mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo. Foto: SCANPIX

Tomme matlagre

FN har ikke kunne bringe inn forsyninger til Aleppo siden 7. juli, og lagrene av mat vil bli tomme i løpet av måneden, dersom de ikke får påfyll.

Syria og Russland innledet torsdag morgen «humanitær pause» i Aleppo, som vil gjelde i elleve timer hver dag i tre dager framover.

Publisert