Zaman vant Dragon Award-prisen for beste nordiske film under Göteborg International Film Festival også i fjor, da med debutfilmen «Før snøen faller». Han gleder seg over atter en gang å ha vunnet 1 million svenske kroner.

— Jeg er takknemlig og føler meg privilegert av å bli anerkjent enda en gang blant mine nordiske kollegaer. Denne filmen er en lavbudsjettfilm og den mest risikofylte kunstneriske og økonomiske av mine filmer, sa Zaman etter å ha mottatt prisen i Göteborg. Zaman deler prissummen med produsent Alan R. Milligan, som er daglig leder i Film Farms.

«Årets vinner av Dragon Award Best Nordic Film er en film som skildrer en bortglemt subkultur. Den skildrer mennesker i periferien, i et slags ingenmannsland. Det er en film som er både empatisk og ærlig i sitt portrett av mennesket. Å skildre flere rollefigurer samtidig er en vanskelig oppgave, og vi beundrer måten de enkelte fortellingene er flettet sammen på», heter det i juryens begrunnelse.

Den norske dokumentarfilmen «Tvillingsøstrene» av Mona Friis Bertheussen vant publikumsprisen for beste langfilm under festivalen.

Det er tredje året på rad at en norsk film vinner Dragon Award. I 2012 var det «Kompani Orheim» av regissør Arild Andresen som stakk av med millionprisen for beste nordiske film. (NTB)