Raser over patriotisme-utspill

Barack Obamas valgkampapparat raser over Bill Clintons uttalelser.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Er det én ting amerikanerne ikke tolerer, så er det mangel på patriotisme, og Obama-leiren var raskt ute med å tilbakevise en kommentar fra Bill Clinton lørdag.

Det er den tidligere presidentens tale til en gruppe krigsveteraner i North Dakota som har fått Obama-leiren til å se rødt.

– Det hadde vært fantastisk om vi fikk et valg der man hadde to personer på valg som elsker dette landet og er lojale mot landets interesser, uttalte Clinton med henvisning til Hillary og Republikanernes kandidat John McCain.

McCarthy

Obama-rådgiver Merrill McPeak valgte å vise til Joseph McCarthys jakt på kommunister i det amerikanske samfunnet på 50-tallet da han gikk løs på ekspresidentens uttalelse lørdag.

– Dette høres mer ut som McCarthy. Da jeg gikk på college, beskyldte John McCarthy gode amerikanere for å være forrædere. Jeg har fått nok av dette, sa McPeak.

For fullt

Den dyreste nominasjonskampen noensinne i USA viser dermed ingen tegn til å dabbe av i Det demokratiske partiet fram til nesten nominasjonsvalg i Pennsylvania 22. april.

Clintons leir mener Obama ønsker «å kaste så mange bomber som mulig for å prøve å lede oppmerksomheten bort fra sine politiske problemer», sier talsperson Phil Singer.

Beregninger viser at Obama leder nominasjonsprosessen med 1.628 delegater mot Clintons 1.493 før valget i Pennsylvania.

«Utenrikskandidaten»

Republikanernes kandidat er allerede klar. Mens de demokratiske kandidatene fortsatt krangler seg imellom, har John McCain den siste tiden kunne konsentrere seg om å bygge opp imaget som den best utrustede kandidaten på utenrikspolitikk.

McCain har den siste uken besøkt både Midtøsten og Europa, og har også vært på besøk i Irak.

SER RØDT: Barack Obamas valgkampapparat raser over at Bill Clinton har trukket Illinois-senatorens patriotisme i tvil.
Publisert