Volgograd har over en million innebyggere og ligger ca. 70 mil nord for OL-byen Sotsji.

Russland president Vladimir Putin har gitt orde om at alle nødvendige grep må gjøres for å ivareta sikkerheten.

Sikkerheten forsterkes ved alle togstasjoner og flyplasser som følge av eksplosjonen i Volgograd, opplyser Vladimir Kolesnikov, talsperson for det nasjonale politiet.

Løse gjenstander

Det var en stund stor usikkerhet om hvor mange som var rammet av eksplosjonen tidlig søndag ettermiddag. Volgograd har over en million innebyggere og togstasjonen var full av reisende.

Rapportene om antall døde steg raskt, og på et punkt meldte landets helseminister at minst 50 personer var enten drept eller skadd i angrepet.

Ved 15-tiden lokal tid, melder nyhetsbyrået at den nasjonale undersøkelsesgruppen rapporterer om at 14 personer er drept og 27 såret, en av dem et barn.

Bilder fra overvåkingskameraer som ble tilgjengeliggjort viser vinduer som knuses de øverste etasjene av den grå murbygningen. Det er også spredt store mengder med bygningsdeler og andre løse gjenstander i området.

Ingen terrorgrupper har tatt på seg ansvar for eksplosjonen, som skal ha skjedd på utsiden av sikkerhetskontrollen av stasjonen.

— Det er indikasjoner på at eksplosjonen ble utløst av en kvinnelig selvmordsbomber, opplyser den nasjonale russiske antiterrorkomiteen i en kunngjøring.

— Hendelsen blir håndtert som en terrorhandling, sier talsperson for undersøkelsesgruppen, Vladimir Markin.

Angrep tidligere

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss. Her var også angriperen en kvinne.

Kvinnelige terrorister er i Russland betegnet som «svarte enker» fordi de kan ha mistet familiemedlemmer i kampene i Nord-Kaukasus.

Kvinnelige terrorister var også med på bombeangrepet mot to metrostasjoner i mars i 2010 der over 35 mennesker ble drept.

Militante islamister har uttalt at de vil innføre en islamistisk stat i Nord-Kaukasus. En av lederne Doku Umarov har beordret angrep mot sivile og at vinter-OL skal ødelegges.

Russland president Vladimir Putin har satt mye inn på at OL-arrangementet skal bli vellykket og for å vekke ny patriotisme etter 14 år i ledelsen av landet.