Avisen La Montagne tok torsdag kontakt med Vikernes' kone (25), men hun avviste å si noe om saken.

– Jeg vil ikke si noe til noen som helst, sa hun.

Da satt ektemannen hennes fortsatt i avhør i byen Brive-la-Gaillarde, mistenkt for terrorplaner.

Konen ble selv sluppet fri fra varetekt onsdag, dagen etter at hun og Vikernes (40) ble pågrepet av antiterrorpoliti på et småbruk i Corrèze sentralt i Frankrike.

Forbud mot våpen

Torsdag kveld ga fransk politi også slipp på nordmannen, ettersom de ikke har funnet bevis for anklagene om at han planla en terroraksjon.

Vikernes var torsdag kveld tilbake i familiens bolig i Corrèze etter å ha blitt løslatt noen timer tidligere, men heller ikke han ville uttale seg til pressen. Da norske journalister banket på døren, ga han dem klar beskjed om å fjerne seg.

Både han og ektefellen har nå fått forbud mot å bruke våpen på fransk jord, ifølge Aftenposten.

Det var blant annet konens innkjøp av flere salongrifler som fikk fransk politi til å innlede etterforskning av paret.

Hun er medlem av en skytterklubb og innkjøpet var helt lovlig. Både Vikernes og konen har forklart at våpnene skulle brukes til jakt og til å skaffe familien mat.

Har kjøpt tomt

Ifølge Aftenposten har paret kjøpt en tomt i landsbyen La Croisille-sur-Briance, ikke langt fra der de nå bor. Ordføreren i landsbyen, Jean-Gérard Didierre, skal ha fått et godt inntrykk av nordmannen, men etter å ha sjekket hans meninger på internett, er holdningen endret.

— Alle har rett til en ny sjanse, men det ser ikke ut som om han vil ha sin, sier ordføreren til Aftenposten.

Paret har tre barn i alderen 2 år til 6 år, og venter et fjerde.

Vikernes hadde sittet tre dager i avhør da han ble løslatt torsdag. I stedet for å bli siktet for terrorplanlegging, ligger det an til at han blir stilt for retten for brudd på rasismelovene, ifølge franske påtalemyndigheter. Det skyldes hatefulle ytringer mot jøder og muslimer som Vikernes har lagt ut på nettet. Når Vikernes eventuelt må møte i retten, er uvisst.

Forbudet mot oppfordring til rasehat er i fransk lov hjemlet under lovene som omfatter mediene. Lovbruddet er ikke like alvorlig som en forbrytelse, og Vikernes risikerer trolig kun en bot.