Redningsarbeidere jobbet hele natt til mandag med å hente døde ut fra ulykkesområdet like ved en bro i Datia i delstaten Madhya Pradesh. Ifølge politiet var det om lag 25.000 mennesker på den 500 meter lange brua over elva Sindh.

— De ferskeste tallene vi har fått, viser at 109 mennesker omkom og 133 ble skadd, sa Anand Mishra i det lokale politiet mandag.

— Vi har hentet opp døde både fra elven og fra steder på land der de ble klemt i hjel, tilføyde han.

Medfølelse

Indias statsminister Manmohan Singh var raskt ute med å uttrykke sin medfølelse.

— På dette som skulle vært en festdag, ber vi for de døde og deres pårørende, het det i en kunngjøring fra regjeringssjefen mandag.

Mandagen er den siste av ni dager av festen Navaratri, der hinduene ærer gudinnen Durga. I løpet av disse dagene flokker millioner av hinduer seg til templer spesielt i de nordre og midtre delene av India.

For sju år siden ble over 50 mennesker klemt i hjel i en ulykke ved tempelet i Datia. Den gang måtte de troende vasse over Sindh, og det var etter tragedien i 2006 at myndighetene fikk bygget broen der søndagens ulykke skjedde.

Rykte

Ifølge tjenestemenn brøt panikken ut etter at en gruppe ungdommer som var lei av å vente, satte ut et rykte om at broen var nær ved å kollapse. Politiet avviser mediemeldinger om at panikken brøt ut da politifolk brukte batonger i et forsøk på å kontrollere menneskemengden.

Om lag 500.000 troende var samlet i og rundt Ratangarh-tempelet for å feire den religiøse festivalen søndag. Sinte hinduer kastet stein mot politifolk etter hendelsen fordi de mener politiet ikke handlet raskt nok til å avverge ulykken.

Andre krevde at Madhya Pradeshs førsteminister Shivraj Singh Chouhan må gå av etter ulykken. Chouhan blir kritisert for ikke å ha sørget for at det var nok politifolk og helsepersonale på plass ved ulykkesstedet.