Det skriver den svenske avisen Aftonbladet, som har intervjuet gutten.

En 17 år gammel jente fikk skylden for å ha lagt ut bilder av over 200 jenter, noen av dem under seksuell lavalder, og spredt sexrykter og krenkende innlegg på bildedelingstjenesten Instagram.

Publiseringen førte til totalt kaos tirsdag morgen og politiet pågrep 27 ungdommer som skulle hevde seg på jenta.

Tenåringsgutten som nå innrømmer å stå bak ryktespredningen beskriver seg selv som en vanlig gutt mellom 15 og 18 år i Göteborgsområdet. Han sier han innrømmer forholdet for å unngå mer bråk.

Synes synd på

— Jeg synes veldig synd på dem, og vil egentlig gjøre alt for å redde dem. Men det går ikke, skriver personen til personen til Aftonbladet på chatteprogrammet Kik.

Personen mener den 17 år gamle jenta og flere andre anklagede er uskyldige.

Aftonbladet fikk også passordet til den omstridte Instagramkontoen Gbgorroz for å kunne kontrollere at gutten hadde tilgang til den. Og passordet viste seg å være riktig.

— Gi det ikke videre. Det er bare du og jeg som har det nå, skriver han.

På spørsmål fra Aftonbladet om det ikke er noen som har mistenkt ham, svarer han: - Absolutt ingen. Det er ikke noen som har spurt en gang.

Han sier han flere ganger har vurdert å gå til politiet. Men at det nesten ville være som å «begå selvmord».

— Det er ikke direkte politiet man skal være redd for. Det er folket som er verst.

Roligere

Torsdag var forholdene langt roligere i Göteborg. Knapt hundre personer møtte opp til demonstrasjonen som gikk under parolen «Vägra kallas hora», eller «Si nei til å bli kalt hore», i Brunnsparken i Göteborg torsdag ettermiddag.

— Det er på tide at det blir holdt en konstruktiv demonstrasjon i stedet for å jage brukere av sosiale medier som har spredd stygge og ekle rykter. Nettmobbingen har eskalert og tatt seg ut i gatene. Mye kunne ha blitt forhindret her i Göteborg, men mange av oss voksne reagerte for sent, sier den 28 år gamle demonstranten Dana til TT.

Det var politi til stede, men stemningen var rolig og det var ikke tilløp til bråk slik det har vært de siste dagene.

— Vårt nærvær har vært påtakelig, sier pressetalsmann for politiet Stefan Gustafsson. Han mener det kan ha bidratt til at det gikk rolig for seg.