Aserbajdsjans statlige TV-stasjon og landets ambassadør i Moskva kan ikke forstå hvorfor ikke russiske Dina Garipova fikk poeng fra Baku og mener at det må skyldes juks, melder BBC.

Ambassadør Polad Bulbuloglu bekrefter at president Ilham Alijev har varslet gransking, og at stemmene som ble avgitt via SMS skal telles på nytt.

Både TV-titterne og den offisielle juryen i Aserbajdsjan støttet i virkeligheten opp om det russiske bidraget, mener ambassadøren.

— Ifølge mine data burde Russland ha mottatt 10 poeng fra Aserbajdsjan, sier ambassadør Bulbuloglu.

Russland satte Aserbajdsjans bidrag øverst på sin liste og belønnet 21 år gamle Farid Mammadov og hans ballade «Hold Me» med 12 poeng.

Mammadov havnet til slutt på andreplass i finalen og måtte seg slått av danske Emmelie de Forest. Det russiske bidraget havnet på femteplass i finalen.

Sjefen for den statlige kringkastingen i Aserbajdsjan, Camil Gulijev, frykter at det er gjort feil, noe som i så fall vil være både alvorlig og svært bekymringsfullt i hans øyne.

— Vi håper ikke at denne hendelsen, som eventuelt kan ha blitt begått av interessegrupper, vil kaste skygge over det broderlige forhold som hersker mellom det russiske og aserbajdsjanske folk, sier han.

Ilham Alijev overtok presidentposten i Aserbajdsjan etter sin far Hajdar Alijev, som døde i 2003. I valget noen måneder senere fikk han offisielt 76,8 prosent av stemmene, men utenlandske valgobservatører slo fast at valget verken hadde vært fritt eller rettferdig.

Myndighetene undertrykker politisk opposisjon og kritiske stemmer i Aserbajdsjan, og menneskerettssituasjonen i landet har ikke bedret seg i løpet av de ti årene Ilham Alijev har vært president.