— Politiet har fullført evakueringen av huset i Hebron, opplyste talsperson Mickey Rosenfeld etter politiaksjonen onsdag.

Rundt 15 personer ble ført bort fra bygningen, og det skal ha vært barn i gruppen. Politiet aksjonerte mot huset etter at bosetterne mandag fikk ordre om å fjerne seg innen 24 timer.

- Kjøpt lovlig

Seks jødiske familier flyttet inn i huset i Hebrons gamleby for en uke siden og hevdet å ha kjøpt en etasje i bygningen lovlig fra de palestinske eierne. Men det israelske forsvarsdepartementet sier familiene ikke har skaffet seg de nødvendige tillatelsene.

— Vi kan ikke tillate en situasjon der man handler på tvers av loven med hensikt å diktere fakta på bakken til myndighetene, understreker forsvarsminister Ehud Barak.

Sinne

Utkastelsen har skapt sinne blant bosetterne i Hebron, og Barak anklages for å behandle dem som en fiende.

— Dersom dette er en beslutning fra regjeringen, så har regjeringen fullstendig gått seg vill, sier bosetteren Orik Srok til israelsk militærradio.

Tidligere inngripen fra den israelske hæren og politiet har ført til hevnangrep, omtalt som prislappangrep, fra bosettere.

Prislapp

Prislapppolitikk innebærer hevn mot den palestinske lokalbefolkningen hvis israelske myndigheter legger begrensninger på bosetningsvirksomheten eller iverksetter andre omstridte tiltak. Også den israelske hæren er blitt utsatt for prislappaksjoner.

Prislappangrep har blant annet funnet sted når israelske soldater eller politistyrker river ulovlige utposter eller deler av en bosetning på den okkuperte Vestbredden.