Ifølge hans russiske advokat Anatolij Kutsjerena har Snowden ingen planer om å reise fra Russland med det første, og han vil ikke utelukke at Snowden søker om russisk statsborgerskap.

— Han utelukker ikke muligheten for å be om russisk statsborgerskap, og han sa til meg at han ikke kommer til å reise fra Russland, sa Kutsjerena onsdag.

Kutsjerena sier at Snowden føler at det fortsatt vil være utrygt for ham å prøve å reise til Latin-Amerika på grunn av USAs anstrengelser for å få tak i ham og hente ham hjem.

Midlertidig asyl

Snowden er tilbudt asyl i tre latinamerikanske land, men har ikke hatt mulighet til å reise dit etter at USA trakk tilbake passet hans. Han har søkt midlertidig asyl i Russland, trolig fordi det gjør det lettere å komme videre om han først kommer seg ut av transittsonen.

Onsdag sa Russlands president Vladimir Putin at forholdet til USA er viktigere for Russland enn kranglingen om Snowden. Han gjør det klart at asylsøknaden ikke skal få lov å ødelegge forholdet til USA.

- Krangling

— Forbindelsene mellom stater er mye viktigere enn krangling om arbeidet til sikkerhetstjenestene, sier Putin ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Putin vil ikke si om Snowden vil få asyl i Russland, men gjentok at han må stanse all virksomhet som skader USA, om han skal få bli.

Snowden befinner seg i transittområdet på en flyplass i Moskva og har vært der helt siden han kom fra Hongkong for snart en måned siden.