Tusener av soldater og tilskuere ropte «Beskytt Kim Jong-un med vår liv» da den unge lederen dukket opp på podiet, flankert av generaler, partiledere og Kinas visepresident Li Yuanchao.

Paraden ble arrangert for å markere det som nordkoreanerne framstiller som den store seieren i fedrelandets frigjøringskrig.

Under lørdagens oppvisning hang store portretter av Kims far, Kim Jong-il og bestefaren Kim Il-sung på fasaden til Folkets store studiehall på den ene siden av Kim Il-sung-plassen, som er byens hovedtorg.

Paraden startet med falankser av tusener av soldater som passerte i snorrette linjer i taktfast hanemarsj, med militærorkestre i spissen.

Deretter kjørte et arsenal raketter forbi, og jagerfly og store militærhelikoptre fløy over plassen som var fylt av titusener av soldater.

Paraden vil bli fulgt nøye av utlandet for å se etter tegn på at Nord-Korea har gjort nevneverdig framgang i sitt rakettprogram.

Den forrige militærparaden i Nord-Korea ble holdt i april i fjor for å markere fødselsdagen til Nord-Koreas første leder, Kim Il-sung.