Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP. En FN-tjenestemann bekrefter at et bad og to klasserom på pikeskolen ble truffet, men oppga dødstallet til å være 16.

FN-skolen ble brukt som tilfluktssted for folk som har måttet forlate hjemmene sine. Blant de drepte var et spedbarn og en lege, melder Reuters.

Forhandlinger

Flere titalls mål på Gazastripen ble bombet natt til onsdag. Samtidig melder den israelske TV-kanalen Chanel Two TV om at egyptiske forhandlere har fremgang arbeidet med en våpenhvile. En palestinsk delegasjon er ventet til Kairo onsdag.

Ifølge palestinske medisinske kilder ble minst 21 palestinere drept i nattens angrep. Nord på Gazastripen skjøt israelske stridsvogner mot en rekke hus øst i Jabalya. 13 ble drept og mange såret. Mens åtte ble drept i andre angrep på Gazastripen, blant dem fem fra samme familie.

Antallet drepte palestinere har nå passert 1.220, mens 53 israelske soldater og tre sivile israelere er drept i konflikten som startet 8. juli.

Bristepunktet

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA) advarer nå om at de nå er på bristepunktet, med over 200.000 palestinere som har søkt tilflukt i FN-skoler etter beskjed fra Israel om å evakuere.

Den israelske offensiven ble trappet opp etter at ti israelske soldater ble drept mandag.

Den israelske hæren har sagt den trenger om lag en uke på fullføre sitt fremste mål om å ødelegge tunnelene fra Gaza inn i Israel. Det er stor oppslutning i den israelske befolkningen om offensiven mot Gazastripen.

– Nok er nok

Utenriksminister Børge Brende (H) sier han forstår Israels behov for å beskytte seg, men mener at det ikke kan rettferdige den massive ødeleggelsen av Gaza.

– Nok er nok, Israels angrep er uproporsjonale, sier Brende.

Han tar sterkt avstand fra opptrappingen og de ufattelige ødeleggelsene.

– Jeg kan ikke forstå at Israel kan oppnå større sikkerhet ved å legge livsgrunnlaget til 1,8 millioner mennesker i ruin. Jeg tar også sterk avstand fra militante gruppers rakettangrep mot Israel, sier utenriksministeren. (©NTB)