— En bombe har eksplodert på en buss i sentrum av Tel Aviv. Dette var et terrorangrep, skriver Ofir Gendelman, en talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu, i en twittermelding.

En talsmann for ambulansetjenesten i byen opplyser at minst ti personer ble såret, tre av dem alvorlig, i eksplosjonen onsdag formiddag. Gendelman sier på sin side at det i all hovedsak er snakk om lettere skader.

Røyk og knuste ruter

TV-bilder viste kort tid etter røyk som steg opp fra en buss med knuste ruter i sentrum av Tel Aviv. Det var ikke umiddelbart kjent hva som forårsaket eksplosjonen, men også politiet mener er det snakk om et terrorangrep.

Mye tyder imidlertid på at det ikke er snakk om et selvmordsangrep. Ifølge den israelske avisa Haaretz jakter politiet på en antatt gjerningsmann, og det skal være satt opp en rekke veisperringer i byen.

Øyenvitner forteller å ha sett en mann legge fra seg en bombe på bussen før han stakk fra stedet, skriver BBC.

Offensiv mot Gaza

Angrepet kom åtte dager etter at Israel innledet sin nye offensiv mot Gazastripen. Ifølge israelske myndigheter er offensiven et svar på alle rakettene som er skutt fra Gazastripen mot Sør-Israel.

Da meldingene om angrepet på bussen i Tel Aviv nådde Gazastripen, ble de møtt med jubel og gledesskudd avfyrt fra en rekke håndvåpen.

Forrige gang Tel Aviv ble rammet av et alvorlig bombeangrep, var i april 2006, da en palestinsk selvmordsbomber drepte elleve mennesker på en busstasjon. (©NTB)