— Vi har sett rapportene om statsminister Adabis uttalelser. Vi kan ikke bekrefte at det foreligger en terrorplan, og må undersøke informasjonen fra Irak før en endelig bekreftelse, sier Caitlin Hayden, talspersonen for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Heller ikke ordføreren i storbyen New York, Andrew Cuomo, politiet i New York eller ledelsen for det offentlige transportsystemet i byen, bekrefter at de har fått informasjon som støtter disse uttalelsene.

Det er ikke gitt noen nyere kommentarer fra Paris eller Frankrike etter at informasjonen ble kjent.

- Troverdig informasjon

— I dag, mens jeg er her, får jeg konkrete meldinger fra Bagdad om pågripelser av noen elementer. Det er nettverk som planlegger angrep fra inne i Irak, sa Iraks statsminister Haider al-Abadi i FN torsdag.

Den irakiske statsministeren sier informasjonen kom etter pågripelser i Irak av «IS-elementene», og han legger til at informasjonen er troverdig.

— Jeg har bedt om mer opplysninger. Jeg har bedt om navn, om byer og datoer. Og ut fra det jeg har mottatt så langt, virker dette som sikre opplysninger, sier Iraks statsminister.

Luftangrep mot IS

USA og Frankrike utfører sammen med flere andre land luftangrep mot Den islamske staten (IS) i Irak.

Frankrike gjorde det klart tidligere torsdag at sikkerheten på offentlig transport og på offentlige steder i Frankrike vil bli styrket etter at en fransk turist ble drept i Algerie av personer som skal ha forbindelse til IS.

— USA og transportsystemet er tidligere blitt truet av flere militante grupper, men det er ingen ny informasjon om noen umiddelbar trussel fra Den islamske staten, sier den ene amerikanske regjeringskilden til Reuters.