Putin landet fredag i Sevastopol, der Russlands svartehavsflåte er basert, melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

Besøket skjer i forbindelse med feiringen av seiersdagen, som markerer Sovjetunionen seier over naziregimet i Tyskland for 69 år siden. Tidligere på dagen talte Putin til veteraner og soldater på Den røde plass under den store militærparaden der.

— Sovjet reddet Europa

— Jernviljen til det sovjetiske folket, deres fryktløshet og utholdenhet, reddet Europa fra slaveri. Det var vårt land som jaget nazistene bort og sørget for at de ble fullt og helt ødelagt. De betalte for seieren med millioner av liv og fryktelige lidelser, sa Putin.

Russland har i forbindelse med krisen i Ukraina framstilt de nye myndighetene i Kiev som fascister, noe Ukraina og vestlige land avviser som ren propaganda.

Militærparade

Om lag 11.000 soldater, stridsvogner og pansrede kjøretøy med rakettutskytere deltok i fredagens militærparade i sentrum av Moskva, mens jagerfly dundret i luften ovenfor.

Putin sa også at Russland ikke vil svikte heltene fra andre verdenskrig.

— Vi vil alltid vokte over denne hellige sannheten, som ikke blekner, og vi vil ikke tillate at heltene blir forrådt eller glemmes, de som ikke brydde seg om seg selv idet de sikret verdensfreden, sa Putin.