Skogbrannene førte til verdens dårligste luftkvalitet i Melbourne

Røyk fra skogbrannene i Australia gjorde at luftkvaliteten i Melbourne tirsdag var verdens aller dårligste, ifølge IQ Air Visual.

Publisert Publisert

RØYKTEPPE: Et stort røykteppe har lagt seg over store deler av Australias sørligste delstat Victoria. Røyken kommer fra skogbrannene i delstaten. Her fra East Gippsland. Foto: DELWP Gippsland via AP / NTB scanpix

  • NTB

Også flere andre steder i Victoria er det svært dårlig luftkvalitet på grunn av røyk fra skogbrannene, som brenner nord og øst i delstaten.

Tirsdag var andre dag på råd med svært dårlig luftkvalitet i Melbourne, og i løpet av ettermiddagen var luftkvaliteten verdens dårligste, ifølge databasen IQ Air Visual. Seinere på dagen var situasjonen noe bedre i byen, som dermed ble forbigått på listen, men luftkvaliteten blir fortsatt beskrevet som «svært usunn».

– Forholdene blir slik når det er lavere temperaturer, og partiklene kan legge seg svært nær bakken, sier delstatens helsesjef Brett Sutton.

Et tjukt røykteppe har lagt seg langs bakken fra hardt brannrammede East Gippsland, øst i Victoria, til Geelong, som ligger sørvest for Melbourne.

Røyken har ført til at brannalarmer er blitt utløst i storbyen, og folk er blitt rådet til å holde seg innendørs. Røykteppet er ventet å lette onsdag, ifølge meteorologer.

De lavere temperaturene har også gitt utslitte brannmannskaper en sjanse til å forberede seg på oppblussinger, i tillegg til å ruste opp hjelpearbeidet.

Tirsdag morgen var det 16 aktive skogbranner i Victoria, men ingen av dem på krisenivå.

Publisert