Angrepet var rettet mot en gravplass i Sheikh Radwan nord i byen, opplyser Ashraf al-Qudra, talsmann for nødetatene.

Den israelske hæren sa samtidig at den har slått til mot seks militante palestinere fra gruppen Islamsk hellig krig, men det var ikke umiddelbart på det rene om det er noen forbindelse mellom de to hendelsene.

Hamas-ledere

Etter at Israel igjen trappet opp angrepene mot den palestinske enklaven tirsdag, er nærmere 20 personer drept. Blant dem er fire barn og tre høytstående Hamas-kommandanter.

De tre kommandantene ble alle drept da Israel gjennomførte et luftangrep mot et hus i Rafah sør på Gazastripen tidlig torsdag morgen. I alt åtte personer ble drept, opplyser helsearbeidere, som sier at den fire etasjer høye bygningen ble lagt fullstendig i grus.

Angrepet skjedde 36 timer etter at kona og den lille sønnen til lederen for Ezzedine al-Qassam-brigadene, Hamas' væpnede fløy, ble drept i et israelsk angrep i Gaza by.

— 20 angrep

Ifølge nødetatenes talsmann ble en mann og en 13 år gammel gutt drept i Beit Lahiya nord på Gazastripen, mens tre barn var blant fire personer som ble drept i et angrep i Gaza by.

En talskvinne for den israelske hæren sier at Israel gjennomførte angrep mot i alt 20 mål i den palestinske enklaven i løpet av natten.

Bombardementene mot Gazastripen og rakettangrepene mot Israel er blitt trappet opp etter at en midlertidig våpenhvile ble brutt tirsdag. FNs sikkerhetsråd har uttrykt sterk bekymring for at kampene er gjenopptatt.