Sykdommen ble oppdaget under en legeundersøkelse rett før jul, opplyser Kirchners talsperson Alfredo Scoccimarro. Testene tyder ikke på at kreften har spredd seg til andre deler av kroppen.

Kirchner tok nylig fatt på sin andre periode som president etter et valgskred i høst hvor hun fikk 54 prosent av stemmene.

Da hun første gang ble valgt til president i 2007 overtok hun etter ektemannen Néstor Kirchner. Han døde plutselig i fjor, og den argentinske presidenten har vært kledd i svart siden da.

Christina Kirchner er i likhet med ektemannen blitt kjent for en blanding av nasjonalistisk retorikk, forsvar for menneskerettigheter og en betydelig grad av statlig styring i økonomien. Satsing på velferdsgoder har vært med på å gjøre henne til en populær leder.

Også flere andre latinamerikanske statsledere er blitt behandlet for kreft de siste årene. Både Brasils president Dilma Rousseff, Hugo Chávez i Venezuela og Paraguays president Fernando Lugo sier nå at de har vunnet kampen mot sykdommen.

Det finnes ulike typer skjoldbruskkjertelkreft. For den vanligste varianten, som Kirchner har fått, er prognosene gode hvis sykdommen oppdages tidlig.