Offisielle kinesiske medier melder at over 13.000 døde griser nå er tatt opp av elven Huangpu, som renner gjennom deler av Shanghai. Men hvor de kommer fra er fortsatt ikke klarlagt.

Lokale myndigheter meldte mandag at ytterligere 335 griser var dratt opp av elven som forsyner byen med rundt 20 millioner innbyggere med 22 prosent av byens drikkevann.

Krangler om skyld

I alt er dermed 9796 griser hentet opp av vannet i Shanghai by, mens ytterligere 3600 er funnet i og ved elven i naboprovinsen Zhejiang.

Myndighetene i Shanghai hevder de døde grisene stammer fra Jiaxing i Zhejiang, der bønder skal ha kastet grisene i elven etter at de døde av sykdom.

Men myndighetene i Zhejiang har svart at grisene ikke bare kommer fra deres område. De har bare funnet én griseprodusent som kan holdes ansvarlig.

sz207c76.jpg
SCANPIX

Shanghais myndigheter fortsetter å hevde at vannet fra elven kan drikkes, til tross for stor skepsis i byens befolkning.

Problematisk industri

Historien med grisekadavrene har igjen satt søkelyset på Kinas problematiske matindustri.

Over 300.000 småbarn ble syke og seks døde etter at produsenter hadde tilsatt det kjemiske stoffet melamin i melkeprodukter i 2008. I en annen sak avslørte den amerikanske hurtigmatkjeden KFC at noen kinesiske leverandører hadde levert kyllinger med høyere nivå av antibiotika enn det som er tillatt.