— Tidlig om morgenen veltet en lastebil med bensin i Okogbe, og folk kom styrtende til, tilsynelatende for å samle opp bensin som hadde lekket fra tanken. Plutselig tok det fyr, og mange mistet livet, sier Ben Ugwuegbulam fra politiet i delstaten Rivers sør i landet.

Ulykken skjedde på en vei som går mellom øst og vest i det oljerike Nigerdeltaet.

Mange døde

— 93 døde i brannen på stedet. Flere andre døde senere på sykehus, og om lag 20 personer er alvorlig skadd, sier Kayode Olagunju fra veimyndighetene i delstaten.

Ifølge et øyenvitne Reuters har snakket med, var det flere barn blant de døde.

Hundrevis av mennesker samlet seg på ulykkesstedet mens politi og redningsmannskaper hentet ofre og kjørte dem vekk i ambulanser og politikjøretøyer.

Bare en ulmende askehaug, vridd metall og smeltede dekk var igjen av tankbilen etter eksplosjonen, skriver Reuters.

Dårlige veier

Bilulykker er ikke uvanlig på de hullete og dårlig vedlikeholdte veiene i Nigeria. Mange av dem som bor i området hvor ulykken skjedde, lever på under 2 dollar dagen. Derfor er muligheten for å få fatt i noe bensin etter lekkasjer så fristende for mange at de forsøker seg, til tross for stor brannfare.

Det har vært planlagt utbedring av veien mellom øst og vest i nesten et tiår, og penger er blitt satt av til det på budsjettet hvert år.

Men Nigeria, som er Afrikas mest oljeproduserende land, er plaget av omfattende korrupsjon og ineffektivitet. I flere år har bare om lag halvparten av de budsjetterte planene blitt gjennomført.