Drøyt 2.000 svartkledde, maskerte krigere fra Hamas' militære fløy, Qassam-brigadene, marsjerte gjennom gatene søndag. De viste fram bombekastere, raketter og tre eksemplarer av det som ifølge Hamas selv var langdistanseraketter.

En drone med Hamas' symboler var utstilt på en lastevogn, mens et annet ubemannet fly fløy i lufta over — sammen med et israelsk kampfly. Det israelske luftforsvarets fly var på vingene for å overvåke dronen, men den krysset ikke inn i israelsk luftrom, ifølge Jerusalem Post.

Hamas ble grunnlagt kort tid etter at den første intifadaen brøt ut i 1987. En av Hamas' ledere gjentok bevegelsens programfestede løfte om å ødelegge Israel.

— Illusjonen som heter Israel, kommer til å bli fjernet, sa Khalil al-Hayya.

De siste årene har enkelte Hamas-ledere sagt at de kan godta en palestinsk stat i områdene Israel okkuperte i 1967 - i bytte mot en langvarig våpenhvile - men bevegelsen nekter å anerkjenne fiendens rett til å eksistere.

En våpenhvile i august gjorde slutt på den foreløpig siste krigen mellom Israel og Hamas. Den kostet 2.100 palestinere og 73 israelere livet.