— Det blir ingen forhandlinger i kontaktgruppen i Minsk fredag, sa talsmann for utenriksdepartementet, Dmitrij Mirontsjik.

Delegasjoner fra både ukrainske myndigheter og de prorussiske separatistene holdt en første runde samtaler i Minsk onsdag og ble da enige om en fangeutveksling.

Men forhandlerne forlot deretter Minsk, og separatistene sier at samtaler fortsatte over Skype.

Det var på forhånd varslet at dersom samtalene i Minsk julaften ble vellykkede, skulle partene møtes igjen fredag. Men ukrainske myndigheter og prorussiske opprørere maktet ikke engang å bli enige om når de skulle møtes igjen.

Forhandlingene er svært vanskelige, men de fortsetter via Skype, sa Aleksandr Zakhartsjenko, lederen i opprørsrepublikken Donetsk, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Videoforhandlingene kommer til å pågå gjennom helgen, opplyste han, men fredag meldte altså det hviterussiske utenriksdepartementet at det ikke blir forhandlinger.

Fangeutveksling

Forhandlingene, der europeiske og russiske utsendinger inngår i den såkalte kontaktgruppen for Ukraina, stanset etter bare fem timer i Minsk onsdag. Både Zakhartsjenko og kilder i Kiev forteller at det kun gikk framover på ett av de fire omstridte punktene på agendaen - nærmere bestemt fangeutvekslinger.

I Minsk ble partene ifølge kilder i Kiev enige om en fangeutveksling som omfatter 150 ukrainske soldater og 225 opprørere.

Minst 47600 døde

Sist partene var samlet, var da en fredsplan ble undertegnet i Minsk i september. Videre forhandlinger har latt vente på seg mens krigen har fortsatt.

Våpenhvileavtalen førte til en stans i de verste kampene i Øst-Ukraina, men våpenhvilen er blitt brutt så hyppig at minst 1.300 mennesker er blitt drept i kampene siden.

Krigen i Øst-Ukraina startet med et prorussisk opprør i vår. Dødstallet fra den blodigste konflikten i Europa siden Balkan-krigene har siden steget til minst 4.700 - et anslag FN selv mener er konservativt.