Generalsekretær Ban Ki-moon sa fredag at han følger utviklingen på den koreanske halvøya med bekymring.

Men samtidig forsikrer han at FNs utsendte personer blir værende i Nord-Korea.

— FNs personell vil fortsette sitt arbeid i Nord-Korea. De vil fortsette å gi humanitær og utviklingsmessig bistand, sa FN-talsmann Martin Nesirky.

FN har i dag 36 internasjonalt ansatte og 21 lokalt ansatte i Nord-Korea, ifølge en annen talsmann, Farhan Haq.

Flere av FNs embetsmenn var fredag i møter med nordkoreanske politikere.

Disse ba FN om å sørge for å ha evakuert sine ansatte fra Nord-Korea innen 10. april, ellers kunne Nord-Korea ikke ta ansvaret for de ansattes sikkerhet.

Samme beskjed

Det var den samme beskjeden som flere land fikk av Nord-Korea fredag.

Også britiske myndigheter svarte samme dag med at de ikke har noen umiddelbare planer om å trekke ut sine ambassadefolk fra Nord-Korea.

Ifølge nordkoreanske myndigheter kan det ikke lenger garanteres for sikkerheten til ambassadene og internasjonale organisasjoner etter 10. april, i tilfelle det da vil oppstå en væpnet konflikt. Nord-Korea ba derfor flere land vurdere evakuering i Pyongyang.

— Vi konsulterer internasjonale kontakter om utviklingen. Ingen beslutning er tatt, og vi har ingen umiddelbar plan om å trekke oss ut av ambassaden, sa en representant for britisk UD.

Russland fikk samme beskjed

Også Russland mottok fredag en forespørsel om å vurdere evakuering av sitt ambassadekompleks i hovedstaden Pyongyang.

— Russland er i tett kontakt med USA, Kina og Sør-Korea i spørsmålet om evakuering av ambassaden, oppgir utenriksminister Sergej Lavrov til det russiske nyhetsbyrået RIA.

I tillegg har ikke navngitte kilder opplyst til det tyske nyhetsbyrået DPA at Tyskland har blitt bedt om å vurdere evakuering.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder, med henvisning til diplomatkilder, at flere ambassader har fått samme henvendelse fra Nord-Korea. Uttalelsen betyr trolig at Kinas ambassade er blitt bedt om å vurdere samme spørsmål.