Hagel gjentok i Kuala Lumpur i Malaysia søndag alle forbehold om at USA fortsatt innhenter data og bevis når det gjelder det som skal ha vært et gassangrep utenfor Damaskus onsdag i uken som gikk.

Men han bemerket også at det amerikanske forsvaret er klar til å gjennomføre det president Barack Obama måtte bestemme seg for.

Marinestyrkene i Middelhavet omplasseres for å gi president Obama de mulighetene han eventuelt måtte trenge.

— Forberedt på alt

— President Obama har bedt forsvarsdepartementet forberede muligheter av enhver type. Vi har gjort det, og vi er forberedt på å gjennomføre hvilken som helst av dem, hvis han bestemmer seg for det, sa Hagel på en pressekonferanse i Kuala Lumpur.

— Vi og våre allierte fortsetter å vurdere etterretningsmaterialet og detaljene i det som gjelder bruk av kjemiske våpen, tilføyde han.

Hagels ukelange tur i Asia preges i stor grad av krisen i Syria.

Iran truer USA

Iran advarer USA mot å krysse «en rød linje» i forholdet til Syria. Et angrep vil få alvorlige konsekvenser, ifølge en ledende militær.

— Amerika kjenner grensen for den røde linjen på Syria-fronten. Hvis de krysser den røde linjen, vil det få svært alvorlige følger, sier Massoud Jazayeri, visegeneralstabssjef for Irans væpnede styrker.

Ifølge nyhetsbyrået Fars er uttalelsen en reaksjon på uttalelser fra vestlige politikere om mulighetene for et angrep på Syria.