Det opplyser politikilder til Reuters tirsdag. Fem personer mistet livet, deriblant de tre som satt i bilen, og nærmere 40 ble såret da en bil braste inn blant fotgjengerne på den symboltunge plassen før den eksploderte.

Kinesisk politi leter nå etter to navngitte personer som kan knyttes til terroraksjonen. De to kommer fra den urolige Xinjiang-provinsen vest i landet, og tilhører den etniske uigur-minoriteten, etter navnene å dømme, skriver kinesiske medier.

Advarer mot mistenkelige gjesterPolitiet har blant annet oppsøkt en rekke hoteller i området rundt plassen der de har delt ut lapper med navn på de to ettersøkte personene samt fire registreringsnumre på biler de kan tenkes å benytte.

Politiet har også advart hotellene om å være på vakt mot «mistenkelige gjester» og kjøretøy, ifølge avisen Global Times.

Politiet er imidlertid ikke sikre på hvem de tre i bilen var, for identifiseringsarbeidet er vanskelig, opplyser en polititalsmann.

Uigur-opprørUigurene er hovedsakelig muslimer og har i mange år vært forfulgt og undertrykt av sentralmyndighetene i Beijing. De siste årene har flere og flere uigurer sluttet seg til et opprør mot myndighetene, med økende voldsbruk som resultat.

At angrepet fant sted på Den himmelske freds plass, er heller neppe tilfeldig. Plassen var stedet der myndighetene slo brutalt ned på prodemokratiske demonstranter som protesterte mot myndighetene. Flere hundre, trolig over tusen, kinesere ble drept.

Plassen, som ligger like ved Den forbudte by og det gamle keiserpalasset, har siden da vært tungt bevoktet av politi og soldater.