«Vi har akkurat skutt ned et An-26-fly nær Torez. Det gikk ned i nærheten av Progress-gruva», skrev den prorussiske separatistlederen Igor Strelkov på nettet etter styrten, før det ble kjent at det i virkeligheten var et passasjerfly fra Malaysia Airlines som hadde styrtet.

«Vi advarte dere: Ikke fly i vårt luftrom», fortsatte Strelkov, ifølge avisa Kyiv Post.

På Twitter skrev separatistene også at de hadde fått tak i bakke-til-luft-raketter av typen Buk. Ukrainske myndigheter hevder slike raketter ble brukt i nedskytingen torsdag.

Det var et Boeing 777-fly på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur som styrtet. Alle om bord — 280 passasjerer og en besetning på 15 - omkom.

Natt til fredag har Russlands president Vladimir Puting uttalt at Ukraina må ta ansvaret for det malaysiske flyet som angivelig skal ha blitt skutt ned torsdag.

— Det hersker ingen tvil om at det er det landet hvor denne forferdelige tragedien skjedde, som bærer ansvaret. Denne tragedien ville ikke ha skjedd dersom det var fred i landet, og dersom de ikke hadde gjenopptatt de militære operasjonene sørøst i Ukraina, sier Putin til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Presidenten sier at han har bedt den russiske forsvarsledelse om å «gjøre alt som trengs for å kaste lys over denne kriminelle handlingen».

— Vi vil gjøre alt vi kan for å bidra til å tegne et objektivt bilde av hendelsen, sier Putin.

— Dette var totalt uakseptabelt, legger han til.