43 år gamle Darren Vann har innrømmet befatning med drapet på en 19 år gammel kvinne. Han mistenkes for tilknytning til en rekke andre drap i Indiana.

— Det er mulig at andre ofre dukker opp, sier politisjef John Doughty i byen Hammond.

Likene av i alt sju kvinner er blitt funnet der og i 43-åringens hjemby Gary i Lake County i Indiana i løpet av helgen. Mannen er tidligere straffedømt i Texas for seksualforbrytelser.

Sexarbeider

Vann ble pågrepet lørdag, dagen etter at politiet fant liket av en 19 år gammel kvinne på et motell i Hammond. Mannen møtte 19-åringen her etter at han svarte på en annonse hun hadde lagt ut på et nettsted for kjøp og salg av sex, ifølge politiet.

Da 19-åringen ikke kom tilbake etter avtalen med Vann, fant en av hennes medarbeidere kvinnen kvalt til døde.

Vann ble pågrepet og samarbeidet straks med politiet. Han innrømmet å ha befatning med drapet på 19-åringen, og han bidro dretter til at politiet fant likene av ytterligere seks kvinner, opplyser politisjef Doughty. Samtlige av kvinnene lå i forlatte hus rundt om i byen Gary.

Følger politiet til likstedene

— Det kan strekke seg så langt som 20 år tilbake i tid, basert på noen foreløpig ubekreftede vitneforklaringer vi har, sier Doughty, som tilføyer at politiet jobber med å utarbeide en drapssiktelse.

Blant ofrene politiet så langt har identifisert, er to kvinner på 28 og 36 år, begge fra Gary. I tillegg er liket av en 35 år gammel kvinne som ble meldt savnet fra Merrillville like i nærheten så sent som 8. oktober, dukket opp under etterforskningen. De tre øvrige likene er ennå ikke identifisert.

— Han samarbeider, gir oss beskrivelser og følger oss til åstedene, sier Doughty om den mistenkte seriemorderen.

Politisjefen kan foreløpig ikke si hvorvidt de andre seks ofrene i likhet med 19-åringen jobbet som sexarbeidere.

Flere tusen forlatte hus

Byen Gary ligger ved Lake Michigan og i likhet med mange andre byer i det såkalte rustbeltet, sliter den økonomisk. Byens befolkning er siden 1960-tallet blitt halvert og er i dag på bare 78.000.

Forlatte hus overgrodd av ugress og trær preger bybildet. Det er ikke kjent hvorvidt de seks kvinnene som hittil er funnet døde i slike hus, ble drept her eller fraktet hit siden.

Darren Vann ble dømt til fem års fengsel i 2008 for å ha voldtatt en kvinne og forsøkt å kvele henne i Austin, opplyser en talsmann for justisdepartementet i Texas. Mannen ble løslatt året etter, og i delstatens nettregister over seksualforbrytere, er 43-åringens risikonivå oppført som «lavt».