Det var ingen passasjerer om bord i Boeing 787 Dreamliner-flyet fra Ethiopian Airlines da det begynte å brenne. Fjernsynsbilder på kanalen Sky News viste flyet omringet av skumpøler og tre brannbiler på flyplassen vest i London. Ifølge en talsmann for lufthavnen dreier det seg om en «innvendig brann» om bord i flyet.

Flyet hadde stått parkert på Heathrow i mer enn åtte timer da brannen startet, ifølge en representant for Ethiopian Airlines, som tilføyer at hendelsen er under etterforskning.

Kursfall

I en annen hendelse fredag ble en Dreamliner fra britiske Thomson Airways tvunget til å vende tilbake til Storbritannia på grunn av tekniske problemer. Flyet var opprinnelig på vei fra Manchester til Florida, men avbrøt turen for sikkerhets skyld.

Boeings aksjekurs på Wall Street falt fem prosent etter hendelsen. Dreamliner-flyet har vært plaget av tekniske problemer knyttet til batteriene om bord. Batteriene på flere maskiner har vært rammet av overoppheting som utløste branner mens de sto parkert på bakken.

Jomfrutur

Ethiopian Airlines ble i april det første flyselskapet som gjenopptok flygninger med Dreamliner-flyet, tre måneder etter at samtlige 50 fly ble satt på bakken på grunn av batteritrøbbel. Flyet som tok jomfruturen, var det samme som ble rammet av brannen på Heathrow fredag, skriver BBC.

Heathrow er Londons hovedflyplass og er en av de travleste lufthavnene i verden.

For tidlig å si

Flyselskapet Norwegian er ett av selskapene som har gått til innkjøp av Boeings Dreamliner. Norwegian sier til NTB at det er for tidlig å si om fredagens brann kan få noen konsekvenser, siden brannårsaken ikke er kjent.

Norwegian har bestilt åtte fly av typen 787 Dreamliner. 30. juni landet det første av Norwegians Dreamliner-fly på Oslo lufthavn. Flyet skal etter hvert settes inn på langrutene til New York og Bangkok. Men før det, frem til 4. august, blir det brukt på flere europeiske ruter fra Oslo.