Dødtallene er betydelig høyere enn tidligere anslag fra FN, som har ligget på 450 drepte i byen Bangui og 150 andre steder i landet.

Ofrene ble drept av personer som tidligere var med i opprørsgruppen Seleka, ifølge Amnesty.

Gjengjeldelse

De fleste av drapsmennene er ifølge menneskerettsorganisasjonen muslimer. Drapene — som foregikk over to dager - skal ha vært en gjengjeldelsesaksjon etter at kristne opprørere gikk dør til dør og drepte rundt 60 muslimske menn.

Volden i landet har eksplodert som følge av religiøse motsetninger mellom muslimer og kristne etter at muslimske opprørere tok makten i et kupp tidligere i vår. De fleste av landets innbyggere er kristne og den sekteriske volden terroriserer nå landets befolkning.

Flere soldater

Frankrike har sendt 1.600 soldater til det notorisk ustabile landet midt i Afrika og Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius sier at flere europeiske land vil bidra med soldater

— Vi vil snart ha styrker fra flere europeiske land på bakken, sa Fabius til den franske nasjonalforsamlingen tirsdag.

To av landene regjeringen har vært i kontakt med, vurderer å bidra militært, men Fabius navnga ikke disse landene.

Krisen i Den sentralafrikanske republikk står øverst på agendaen på EU-toppmøtet i Brussel de neste dagene.

Hundretusener på flukt

Bare de to siste ukene har rundt 210.000 mennesker forlatt sine hjem i hovedstaden Bangui på grunn av uroen i landet. Mandag fant FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) rundt 40.000 personer som skjulte seg i et område utenfor hovedstaden, og utenfor rekkevidde for hjelpeorganisasjonene. De frykter for hvor mange som er fordrevet ellers i landet, i deler det er vanskelig å få tilgang til.

— Vi har oversikt over situasjonen i deler av Bangui og i Bossangoa i nordvest og noen andre områder, men det er store områder i landet hvor vi har svært liten kunnskap om situasjonen, sier Adrian Edwards i UNHCR.