Tyrkia: Forberedelse til militæraksjon i Syria ferdig

Tyrkiske myndigheter opplyser at landets forberedelser til å iverksette en militæraksjon nordøst i Syria nå er ferdig, melder Reuters.

Publisert Publisert

NÆRMER SEG: Tyrkisk artilleri ble søndag plassert nærmere grensen mot Syria som en forberedelse på en varslet militæraksjon. Foto: DHA via AP / NTB scanpix

  • NTB

– De væpnede tyrkiske styrkene vil aldri godta at det blir etablert en terrorkorridor langs vår grense. Alle forberedelser til militæraksjonen er nå fullført, skriver forsvarsdepartementet på Twitter tirsdag.

Tyrkia har varslet at landet vil sende styrker inn i den nordøstlige delen av Syria. Området kontrolleres i dag av den kurdiskdominerte SDF-alliansen, der blant annet YPG-militsen inngår. Alliansen er alliert med USA og har kjempet med amerikansk hjelp mot IS i Syria. Tyrkia mener YPG er en terrororganisasjon som har koblinger til kurdiske PKK i Tyrkia. Ankara ser derfor et behov for å etablere en buffersone på syrisk side av grensen.

– Det er avgjørende å etablere en sikkerhetssone/fredskorridor som skal bidra til fred og stabilitet i regionen vår, og for å hjelpe syrerne til å oppnå et trygt liv, heter det i uttalelsen fra forsvarsdepartementet i Ankara.

Det tyrkiske utenriksdepartementets talsmann Hami Aksoy sa mandag kveld at Tyrkia har en grunnleggende rett til å iverksette nødvendige skritt for å ivareta nasjonens sikkerhet mot terrortrusler fra Syria.

Trump-administrasjonen i Washington har opplyst at 50 amerikanske soldater i området der Tyrkia vil gå inn, skal trekkes ut og utplasseres andre steder i Syria «der de ikke havner i kryssild».

Publisert
BT anbefaler

Dette meiner Forsvaret gjekk gale då KNM «Helge Ingstad» havarerte

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Onsdag vart kveldsfyll erstatta med tåredrypande auge og sviande nasar i Nygårdsparken

  2. Kjære Bent. Eg har forstått det no. Kva du liker.

  3. Menyen fantes kun på engelsk – og kelneren snakket ikke norsk

  4. FHI: 17 flyginger med koronasmitte – offentliggjør liste

  5. Sushityv satt fast under benk

  6. – Vi er sterkt plaget av «ring på spring»

  1. Syria