Nordmann kjent skyldig i drap på russisk pianist

Den 48 år gamle norske ektemannen til den russiske pianisten Natalia Streltsjenko er funnet skyldig i å ha drept henne, melder Aftenposten.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mannen sa i retten at han ikke kunne huske noe, og at han var påvirket av alkohol, men han aksepterte at det var han som må ha tatt livet hennes, skriverAftenposten.

Streltsjenko, også kjent som Strelle, var 38 år gammel da hun ble drept i Manchester på parets andre bryllupsdag 30. august i fjor. Ifølge obduksjonsrapporten døde hun av hode— og nakkeskader, og hun hadde totalt 76 skader på kroppen, 45 av dem i hode og nakke. Hun ble sendt til sykehus, men ble erklært død etter en time.

Rettssaken har gått over tre uker i Manchester. Straffeutmålingen er ventet mandag.

Skyldtes sjalusi

Mannen er bassist, mens Strelle spilte piano. Hun identifiserte seg selv som norsk, men er også kjent under sitt russiske etternavn Streltsjenko.

Ifølge The Guardian, som først omtalte kjennelsen, var nordmannen sjalu på ektefellens suksess. Strelle har opptrådt verden over, inkludert i Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og Französischer Dom i Berlin.

Sjalusien skal ha vært motiv for drapet. Paret hadde et svært turbulent kjærlighetsforhold og senere ekteskap. Kona klaget over at han kontrollerte henne og var svært sjalu – noe som ble verre da hennes karriere tok av, men ikke hans, sa aktor Robert Hall i sin prosedyre i retten i Manchester.

Familien er knust

Drapet skjedde etter et middagsselskap hvor plateprodusenten Arne-Peter Rognan, en polsk fiolinist og Strelles sønn var til stede. 48-åringen var tiltalt, men ble ikke dømt for drapsforsøk på en mindreårig gutt. Han kan ikke identifiseres i det britiske rettssystemet, men antas å være Strelles 14 år gamle sønn fra et tidligere forhold.

– Vi kan ikke få sagt hvor knust vi er over at hennes liv ble stjålet fra henne, sier familien til nyhetsbyrået AFP.

48-åringen er tidligere dømt for vold og trusler mot Streltsjenko. I 2013 ble han dømt til fengsel i 90 dager for to episoder med drapstrusler og vold mot kvinnen. Han erkjente skyld på alle punkter og sonet voldsdommen på Ilseng lavsikkerhetsfengsel på Hamar. Han ble løslatt etter rundt 60 dager.

Publisert
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Ruben får ofte høre at han er så lik faren. – Ingen kan si jeg har seilt inn på en gullfjøl.

  2. 61 av 600 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

  3. Lege vil ha strengere regler for uvaksinerte: – Ikke en menneskerett å bidra til økt smitte

  4. – Glem kniver og slåssing. Disse kvinnene skremmer meg mer.

  5. Politiet vil fengsle kvinne for trusler mot barnevernet

  6. Heimturen til Bergen blei stogga av ny virus­variant. – No sit vi her.