Ingen i bilkortesjen ble skadd. Statsministeren var på vei bort fra et møte med president Abd-Rabbu Mansour Hadi da angrepet skal ha funnet sted.

Militsen var mandag i sammenstøt med regjeringsstyrker utenfor presidentpalasset i hovedstaden Sana. Noen timer senere uttalte militsen at en våpenhvile er på plass, og at deres representanter skal i politiske samtaler med presidenten.

Flere sammenstøt

Skuddvekslingene kunne høres flere steder i byen, forteller øyenvitner til Al Jazeera. Ifølge et øyenvitne var det også sammenstøt i Hadda-distriktet, der mange ambassader holder til.

Houthi-militsen har i mange år kjempet mot sentralmyndighetene i Sana. Siden i høst har opprørerne kontrollert en rekke områder i Jemen, inkludert store deler av hovedstaden. De krever flere rettigheter for zaydi-muslimer i landet.

Bortførte stabssjef

Lørdag bortførte væpnede menn fra militsen president Abd-Rabbu Mansour Hadis stabssjef, Ahmed Awad bin Mubarak, ifølge tjenestemenn i Sana. Stemningen har derfor vært anspent de siste dagene, melder Al Jazeeras korrespondent.

Houthi-militsen har også kjempet mot den jemenittiske grenen av al-Qaida. Det er denne al-Qaida-grupperingen som har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris.