Førstedame dukket opp til slutt

Frankrikes påtroppende førstedame Cecilia Sarkozy var fraværende hele valgdagen, men dukket på seiersfesten.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Cecilia Sarkozy var ikke med da Nicolas Sarkozy avga sin stemme i Paris-forstedet Neuilly-sur-Seine søndag morgen. Og da han ble kjørt gjennom Paris for å holde sin seierstale søndag kveld, var hun heller ikke å se.

Men da den påtroppende presidenten ble hyllet foran rundt 30.000 tilhengere på Place de la Concorde, sto hun ved hans side.

— Jeg skal bli hele Frankrikes president. Jeg skal ikke skuffe dere, sa Sarkozy.

Cecilia har vært fraværende gjennom hele Nicolas Sarkozys valgkamp, og ryktene har svirret om en mulig gjentakelse av ekteparets samlivsbrudd i 2005. Selv har hun sagt at hun ikke kan se for seg ei framtid som førstedame:

— Det kjeder meg, og jeg passer ikke i formen. Jeg foretrekker å gå rundt i kamuflasjebukser og cowboystøvler.

Men venner av paret insisterer på at de to fortsatt er sammen, og sier at Cecilia vil bo sammen med Nicolas i Elyseepalasset.

— De har hatt problemer, men hun er svært viktig for ham. Hun beskytter ham, sier en anonym venn om den kommende førstedamen, som har jobbet både som modell og i markedsføringsbransjen.

Nicolas Sarkozy og Cecilia møtte hverandre under hennes første bryllup i 1984. Nicolas skal ha blitt bergtatt allerede den gang, og tolv år senere giftet de seg etter mislykkede ekteskap på hver sin kant.

I 1997 fikk paret sønnen Louis sammen. Nicolas har to sønner fra sitt første ekteskap, Cecilia to døtre. Både Nicolas’ sønner og stedøtre var med da han feiret seieren i det franske presidentvalget søndag kveld.

TURBULENT FORHOLD: Ekteparet Sarkozy fikk i 1997 fikk paret sønnen Louis sammen. Nicolas har to sønner fra sitt første ekteskap, Cecilia to døtre.
Publisert