- Folk som håndterer fjærfe bør beskytte seg

Personer som arbeider med fjærfe, bør bruke særskilte klær og ta medisiner som beskytter dem mot fugleinfluensa, varslet Verdens helseorganisasjon (WHO) torsdag.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Anbefalingen gjelder alle som arbeider på gårder hvor det er registrert utbrudd eller som er i faresonen. Ifølge WHO bør både bønder, arbeidere og veterinærer ha på seg drakter som dekker hele kroppen, samt gummihansker, kirurgiske masker, briller og gummistøvler.

De bør også ta medisin som forebygger influensa.

Personer som mistenkes å være smittet av det dødelige viruset, skal isoleres umiddelbart og sjekkes for blant annet feber i 14 dager.

Viruset har tatt livet av 62 mennesker i Asia siden 2003. Nylig er det påvist i fugler i Kroatia, Romania, Tyrkia og Russland, men det er ennå ikke meldt at mennesker er smittet i disse landene.

Eksperter frykter at viruset skal mutere slik at det kan smitte fra menneske til menneske.

En molekylærbiolog viser en flaske med cellekulturen der fugleinfluensaviruset H5N1 dyrkes, ved det britiske National Institute for Biological Standards and Control. REUTERS/Paul Hackett / SCANPIX
Publisert
BT anbefaler

Utelivsbransjen fikk tre og en halv times varsel om nye tiltak: – Det er respektløst. Dette hadde aldri skjedd med en annen yrkesgruppe.

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mette Hammersland var på joggetur. Så kjente hun et hardt grep.

  2. Fire til sjukehus etter trafikkulykke

  3. Utagerande 19-åring sett i arresten

  4. Etter nesten 40 år i sjefsstillingen trer han tilbake på grunn av alvorlig sykdom

  5. Utelivsbransjen fikk tre og en halv times varsel om nye tiltak: – Det er respektløst. Dette hadde aldri skjedd med en annen yrkesgruppe.

  6. Går ut med navnet på 38-åring som ble funnet død