Frankrike etterforsker mulig terrorangrep

En mann ble skutt og drept av politiet etter at han knivdrepte en politimann og tok mannens samboer og sønn som gisler. Mannen hevdet at han har tilhørighet til ekstremistgruppa IS, og saken etterforskes som terror.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Franske elitestyrker rykket ut til et villastrøk der en politimann ble knivdrept av sin nabo, som deretter forskanset seg i huset til politimannen med hans familie som gisler. Vitner sier mannen ropte «Allahu Akbar» (Gud er stor) mens han gjentatte ganger knivstakk politimannen.

Da forhandlinger med drapsmannen ikke førte fram, rykket politiet inn i boligen. Angriperen ble skutt og drept av politiet. Inne i huset fant de liket til en kvinne, samt en uskadd gutt. Barnet er imidlertid i sjokktilstand, ifølge påtalemyndigheten. Kvinnen skal også ha vært politi.

Mulig ekstremistisk motiv

Kilder med innsyn i etterforskningen sier mannen hevdet at han hadde tilhørighet til ekstremistgruppa IS mens han var i forhandling med politiet.

— Antiterroravdelingen i den franske påtalemyndigheten vil ta hensyn til metode, mål og uttalelsene drapsmannen gjorde under forhandlingene med politiet, opplyser en kilde.

Et nyhetsbyrå knyttet til ekstremistgruppa bekrefter at mannen var en IS-kriger.

Den franske påtalemyndigheten skal etterforske saken for å finne ut om den er terrorrelatert.

Godt likt

Politimannen skal ha blitt knivstukket flere ganger utenfor boligen idet han kom hjem fra jobb, opplyser politikilder. Den drepte politimannen er i førtiårene, og drapet skjedde mandag kveld ved 20.30-tiden, melder franske medier. Politimannen var gift og far til ett barn.

— Han var en meget sympatisk politimann, som hadde et godt omdømme, sier kolleger til Le Parisien.

Boligen ligger i Yvelines utenfor Paris, der Versailles er den viktigste byen.

Angrepet kommer dagen etter mannen som drepte 49 mennesker i Orlando hevdet at han hadde tilhørighet til ekstremistgruppa IS.

I disse dager er dessuten Frankrike vert for fotball-EM, et arrangement med skjerpede sikkerhetstiltak. 13. november i fjor mistet 130 mennesker livet da ekstremister angrep flere steder i Paris. (©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

Sakene flest leser nå

  1. Gutten fortalte at han ikke hadde venner. I hallen møtte han dommeren.

  2. – Samtalene pågår fortsatt

  3. Nye koronatester: De er lynraske, billige, enkle og effektive

  4. Derfor lyste mange bygg i Bergen rødt

  5. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  6. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren