Legendarisk frimerke solgt for 8,1 millioner euro på tysk auksjon

Et svært sjeldent frimerke som opprinnelig ble utstedt i den britiske kolonien Mauritius i 1847, er solgt på auksjon for 8,1 millioner euro.

Det såkalte Røde Mauritius-frimerket som ble solgt på auksjon i Bietigheim-Bissingen i Tyskland lørdag. Det ekstremt sjeldne frimerket ble solgt for 8,1 millioner euro.
  • NTB-DPA
Publisert Publisert

Frimerkene i serien, som er oransjerødt, merket med ordene «Mauritius» og «post office» og har bilde av dronning Victoria, er blant de aller sjeldneste i verden og har nærmest legendestatus i samlerkretser. I neste serie ble «post office» endret til «post paid».

Auksjonen lørdag fant sted i Bietigheim-Bissingen i Ludwigsburg sørvest i Tyskland. Salgssummen tilsvarer 82 millioner norske kroner. Kjøperen er ikke kjent, men det skal dreie seg om en tysktalende samler fra Europa.

Frimerkene ble i sin tid brukt til å betale for porto på invitasjoner til et kostymeball. Tre av konvoluttene har overlevd.

En av dem er i dronning Elizabeths frimerkesamling, en annen i samlingen til British Library i London, opplyser auksjonarius Christoph Gärtner.

– Ingen av disse kan noensinne selges, sier han.

Det tredje frimerket som finnes er i privat eie og er det som nå er solgt.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Byrådet vil legge Bybanen langs Bryggen

  2. Smitte blant ansatte ved flere sykehjem i Bergen: – Gode tiltak er iverksatt

  3. Redningsaksjon i Fana: – Vanskelig terreng

  4. Nå er en stor del av Galleriet solgt

  5. Rushet: Ber bilister være oppmerksomme

  6. Han må stå over