En selvmordsbomber utløste bomben ved siden av en buss som hadde hentet israelske turister på flyplassen i Burgas. I tillegg til de fem turistene ble bussjåføren og gjerningsmannen drept, mens over 30 mennesker ble skadd.

Israel beskylder Iran og den libanesiske Hizbollah-bevegelsen for å være ansvarlig for angrepet, men FN-ambassadør Mohammad Khazaee hevder nå at Israel selv sto bak med den hensikt å legge skylda på andre.

— Det er forbløffende at israelske tjenestemenn bare minutter etter terrorangrepet kunngjorde at Iran sto bak. Vi ville aldri involvere oss i et slikt foraktelig angrep på uskyldige mennesker, sa han onsdag.

Israels FN-ambassadør Haim Waxman reagerte med harme på kommentaren som Khazaee framførte i en debatt om Midtøsten.

— Slike kommentarer er redselsfulle, men ikke overraskende når de kommer fra et regime som sier at 9/11 var en sammensvergelsesteori og som benekter holocaust, sa Waxman.

Noen analytikere tror at Iran forsøker å hevne attentatene de siste månedene mot flere forskere som er involvert i det iranske atomprogrammet. Iran sier det er Israel og USA som står bak likvideringene.