Dette skjer etter at forbudet mot åpent homofile og lesbiske i det amerikanske militæret ble fjernet for 17 måneder siden.

— I dag er jeg glad for å kunngjøre at etter en grundig og veloverveid gjennomgang utvides godene til par av samme kjønn hos tjenestepersoner ytterligere, sa USAs forsvarsminister Leon Panetta i en uttalelse.

Partnere får nå militære ID-kort, besøksrettigheter på sykehus, tilgang til ungdoms- og utdanningsprogrammer og økonomisk støtte hvis partneren dør.

— Å utvide rettighetene er det riktige steget under den nåværende loven for å sikre at alle tjenestepersoner får lik støtte for det de gjør for å beskytte denne nasjonen, sier Panetta.

Loven setter likevel en stopper på enkelte områder, siden den amerikanske loven definerer ekteskap til å være mellom en kvinne og en mann.

— Loven setter rettslige begrensninger for goder som bare kan gis til ektefeller. Høyesterett ser nå på dette, sier Panetta.

Blant godene som homofile og lesbiske partnere foreløpig ikke får tilgang til er blant annet helseforsikring og boliggodtgjørelser.

Det er 17.000 par av samme kjønn i de bevæpnede styrkene i det amerikanske militæret.