Ifølge astronom Jan-Erik Ovaldsen ved European Southern Observatory (EOS) er dette den mest spennende og aller nærmeste frittflygende planetkandidaten man så langt vet om.

Frittflygende planeter som streifer gjennom rommet, er funnet tidligere, men siden forskerne ikke har kunnet aldersbestemme dem, har det ikke vært mulig å finne ut om det dreier seg om en planet eller en mislykket stjerne som ikke skinner — såkalte «brune dverger».

I tilfellet CFBDSIR2149 er situasjonen noe annerledes ettersom kloden er bare hundre lysår unna jorden. I denne sammenhengen betraktes dette som en kort avstand, og når kloden heller ikke har noen lyssterk stjerne som følger den, har astronomene mulighet til å undersøke atmosfæren, temperaturen og massen i detalj.

Dermed har man håp om å kunne klare å beregne alderen på det nyoppdagede objektet, ifølge en forskningsartikkel i Astronomy & Astrophysics.

«Å lete etter planeter omkring stjerner er som å studere en ildflue som sitter en centimeter fra en fjern og kraftig lyskaster. Dette nære frittflygende objektet gir oss mulighet til å undersøke ildfluen i detalj uten å bli fullstendig blendet av den sterke lyskasteren, forklarer hovedforfatter av forskningsartikkelen, astronom Philippe Delorme fra Joseph Fourier-universitetet i Grenoble.