Gruppens norsk-iranske leder Mahmood Amiry-Moghaddam skriver i en pressemelding at opplysningene kommer fra sikre kilder i Iran. Alle de ti er dømt til døden for narkotikaforbrytelser.

Henrettelsene er planlagt dagen etter at verdensdagen mot dødsstraff markeres i mange land. Hittil i år er minst 332 personer henrettet i Iran, ifølge Iran Human Rights. I fjor ble 676 henrettet.

— Vi har foreløpig ikke klart å verifisere meldingene, men finner dem svært bekymringsfulle og vil sterkt oppfordre iranske myndigheter til ikke å fullbyrde dødsdommene dersom rapportene fra Iran medfører riktighet, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

— Norge er imot enhver bruk av dødsstraff, og fordømmer det store antall henrettelser som finner sted i Iran hvert år. Temaet er spesielt aktuelt i dag grunnet den internasjonale dagen mot dødsstraff, tilføyer han.

En av de ti som ifølge Iran Human Rights skal henrettes torsdag, er Saeed Sedighi (31), som familien mener er uskyldig, og hvor rettsprosessen ikke er fullført, opplyser Amiry-Moghaddam til NTB.

— Vi vet at mange dømmes til døden i Iran basert på tilståelser som er gitt under tortur, og uten at de tiltalte har fått den lovlige bistanden fra advokat, sier han.