Demonstrasjonen er blitt en årlig hendelse for å markere Polens uavhengighetsdag. For tredje år på rad brøt det ut sammenstøt mellom politi og grupper av marsjdeltakere.

Hoveddemonstrasjonen begynte rolig, men sammenstøtene oppsto da en gruppe demonstranter med finlandshetter og fotballskjerf stormet inn i en sidegate der venstreorienterte ungdommer holder en bygning okkupert.

Opprørspoliti satte etter høyreekstremistene, men ble møtt med fyrverkeriraketter og steinkasting. Flere biler ble påtent etter at politiet spredte høyreekstremistene.

Sammenstøtene fortsatte i flere timer, men roet seg da mørket falt på. Demonstranter forsøkte også å angripe den russiske ambassaden, men politiet dannet en mur rundt den. Høyreekstremistene herjet også i et område der mange intellektuelle og studenter samles, og brente ned et symbol for toleranse på Zbawiciela-plassen.

Hendelsen ses i sammenheng med en økende høyreekstrem vind i landet. Støtten til ytterliggående nasjonalister har økt sammen med innvandrerfiendtlige angrep. Høyreekstremister har også forsøkt å forstyrre forelesninger ved universitetene.

Deltakere i mandagens marsj ropte blant annet «gud, ære, fedreland» og viftet med røde og hvite nasjonalflagget.