Niinistö fikk 65,4 prosent av forhåndsstemmene, mens De grønnes Pekka Haavisto fikk 34,6 prosent, ifølge nyhetsbyrået FNB.

Var optimist

I alt 36 prosent av de stemmeberettigede har avgitt forhåndsstemmer før andre runde av det finske presidentvalget søndag. Det endelige resultatet var ventet ved 21-tiden norsk tid søndag kveld.

Fremmøtet så ut til å ha vært relativt godt, selv om kulden hadde lagt seg over landet. Enkelte steder var det ned mot 30 minusgrader.

Sauli Niinistö fra det konservative Samlingspartiet har hatt en solid ledelse også på meningsmålingene før valgdagen, med en oppslutning på litt over 60 prosent. Men De grønnes Pekka Haavisto ga likevel uttrykk for optimisme på valgdagen og håpet på et godt resultat.

Samlingspartiets kandidat ankom valgvaken sammen med sin kone Jenni Haukio 20 minutter før forhåndsstemmene ble offentliggjort.

— Alt er fremdeles mulig, men nå har vi allerede oppnådd mye. Fantastisk. Jeg fikk kuldegysninger, sa Niinistö før motstanderen hadde kommet med sine gratulasjoner.

Homofil

63 år gamle Niinistö har tidligere vært finansminister, og mange finner håper hans erfaring vil komme til nytte i håndteringen av gjeldskrisen i eurosonen.

Den ti år yngre Haavisto har størst oppslutning blant de unge. At han er åpent homofil og lever i partnerskap, blir møtt med skepsis fra eldre og mer konservative finner, ifølge analytikere.

Finlands sittende president Tarja Halonen er svært populær, men kunne ikke stille til gjenvalg siden hun allerede har sittet i to perioder

I alt 36 prosent av de stemmeberettigede har avgitt forhåndsstemmer. Det endelige resultatet var ventet ved 22-tiden søndag kveld.