Én mann er pågrepet av politiet, og ifølge TV-stasjonen KSHB ropte han «Heil Hitler» idet han ble ført bort i nærheten av en barneskole i Overland Park utenfor Kansas City søndag.

Skyteepisodene fant sted ved et jødisk samfunnshus i Overland Park og ved et jødisk eldresenter noen kilometer unna. Tre mennesker er bekreftet drept, ifølge politiet. Tilstanden til en såret 14 år gammel gutt skal være kritisk.

Drapene skjedde dagen før starten på den jødiske påskefeiringen pesach. Den antatte gjerningsmannen er en hvit mann i 70-årene som var utstyrt med et haglgevær, opplyser politiet i Overland Park.

— Spurte folk om de var jøder

Det første angrepet skjedde idet ungdommer deltok på en audition til en sangkonkurranse ved samfunnshuset.

Den antatte gjerningsmannen spurte folk om de var jødiske før han begynte å skyte, opplyser rabbi Herbert Mandl til TV-stasjonen CNN. En tenåring og én annen person ble drept.

Gjerningsmannen skal deretter ha kjørt til eldresenteret hvor han drepte en kvinne i 70-årene. Drapet skjedde om lag ett kvarter etter det første angrepet ved samfunnshuset.

- Surrealistisk

Samfunnshuset ble sperret av etter angrepet. Selv om gjerningsmannen spurte folk om de var jødiske, skal to av ofrene tilhøre en kristen metodistmenighet.

Ansatte ved samfunnshuset flyttet rundt 60 mennesker inn i et rom for å få dem i sikkerhet etter at det var løsnet skudd.

— Det var surrealistisk. Du tenker ikke at noe slikt kan skje her, sier Jeff Nessel til avisa Kansas City Star.

Han hadde akkurat kjørt sønnen Elijah til senteret da skyteepisoden fant sted. Både far og sønn kom fysisk uskadd fra hendelsen. (©NTB)