I alt 20 personer skal ha vært om bord i det chartrede flyet, som ble rammet av motorsvikt rett etter at det hadde tatt av fra flyplassen i Lagos torsdag.

— 13 personer er bekreftet døde, seks er skadd, mens en person fortsatt ikke er gjort rede for, opplyser Joe Obi, talsmann for samferdselsdepartementet.

Flyet krasjlandet rett etter at det hadde tatt av. Ulykken skjedde like ved et lager med drivstoff, og det kunne gått langt verre hvis dette hadde blitt truffet.

— Det var et fly fra flyselskapet Associated Airline. Det skulle til Akure, sørvest i landet. Motoren sviktet rett etter avgang. Flyet krasjlandet og styrtet i flammer, sier Supo Atobatele, talsmann for Nigerias luftfartsmyndighet.

I juni i fjor styrtet et annet fly idet det nærmet seg flyplassen i Lagos. Alle de 153 personene om bord omkom. Også seks personer på bakken mistet livet. Flyet tilhørte selskapet Dana Air, og også den gang skyldtes ulykken motorsvikt.

Nigerianske myndigheter har siden lovet å skjerpe sikkerheten på innenlandsflyginger, blant annet ved å innføre strengere regler og bedre kontroller.