Etter pavevalget skulle kardinalene og den nye paven samles i boligene i Vatikanet for et måltid.

De fleste kardinalene hadde tatt tidligere busser tilbake, og de hadde stilt seg opp for hilse den nye paven velkommen, forteller New York-kardinal Timothy Dolan, som gir et lite innblikk i Jorge Bergoglios første timer som pave Frans.

Kardinalene ventet at paven skulle komme i limousinen som sto og ventet på ham. Men da den siste bussen kom, var pave Frans overraskende en av dem som kom stigende ut.

— Han sa vel til bussjåføren: «Det er greit, jeg kjører sammen med gutta», sier Dolan.

Gapskratt rundt bordet

Under middagen viste pave Frans seg fra sin humoristiske side.

— Vi skålte for ham, og da han skålte tilbake, sa han: «Måtte Gud tilgi dere». Da gapskrattet kardinalene, forteller Dolan.

Den nye paven fortalte kardinalene at han torsdag skulle besøke tidligere pave Benedikt og en basilika i Roma.

— I tillegg skal jeg vel sjekke ut herfra og betale regningen, sa pave Frans til ny latter.

Kardinal Dolan beskriver stemningen inne i Det sixtinske kapell da det ble telt opp 77 stemmer til Bergoglio, de to tredeler av stemmene som var nødvendig.

— Vi applauderte, men vi måtte så vente til resten av stemmene var talt opp. Da klappet vi igjen, og så enda en gang da han aksepterte valget, sier Dolan.

Droppet den høye stolen

Noen få minutter senere gikk Bergoglio inn i sakristiet i kapellet for å skifte til de hvite paveklærne. Da han kom ut, var det blitt satt fram en stor tronelignende stol til ham. Men den nyvalgte paven satte seg i stedet i en stol på samme nivå som kardinalene.

Valget av pave Frans vil gi et oppsving for den katolske kirken i Amerika, mener Dolan:

— Han er en usedvanlig jordnær mann. En mann med selvsikkerhet, balanse, en nydelig oppriktighet og enkelhet, sier Dolan.