— Krisestaben i Oslo og ved Norges ambassade i Egypt har jobbet gjennom natten. Vi har hatt kontakt med egyptiske myndigheter, men det er ikke noe nytt i saken, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD til NTB.

En norsk kvinne og en israelsk mann ble fredag bortført av beduiner på Sinai-halvøya i Egypt. Flere kilder, blant annet en israelsk parlamentariker, hevdet fredag at det pågår forhandlinger med gjerningsmennene.

UD har så langt vært knapp med å gi opplysninger om hvordan saken håndteres. Kvinnen er ifølge egyptisk politi 31 år gammel, men UD har kun bekreftet at hun er norsk, uten å oppgi alder.

Ifølge den egyptiske avisen Al-Ahram var hun sammen med en israelsk statsborger av palestinsk opprinnelse. De to skal ha vært på vei sørover fra feriestedet Taba på grensa til Israel til badebyen Dahab da seks maskerte og væpnede menn stanset bilen de kjørte.

De to ble deretter tvunget over i kidnappernes pickup og kjørt vekk fra stedet. Turistenes egyptiske sjåfør ble frigitt, oppgir egyptisk politi.

Den kidnappede mannen skal ha ringt til sin familie og fortalt at han var i fin form. Kidnapperne krever angivelig løslatelse av en slektning som sitter fengslet for narkotikabesittelse.

Flere turister har blitt kidnappet på Sinai-halvøya av beduiner. Som regel er de blitt frigitt innen 48 timer.