En gruppe som beskriver seg selv som tidligere CIA-ansatte «med til sammen flere hundre års tjeneste i byrået», raser mot Senatets rapport på en nyopprettet nettside.

Gruppen karakteriserer den 6.700 sider lange rapporten som «gjennomsyret av faktafeil og av tolkninger som er fullstendig ute av kontakt med virkeligheten»

CIAs avhørsmetoder var langt mer brutale enn det de orienterte politikerne om, ifølge rapporten. Etterretningsbyrået blir også beskyldt for å ha feilinformert politikerne og hindret politikerne innsyn.

Gruppen avviser at politikerne ble ført bak lyset. På nettsiden er det lagt ut hundrevis av dokumenter som gruppen hevder viser at både Det hvite hus, justisdepartementet og åtte kongressledere ble informert om målet med avhørsprogrammet.

De tidligere CIA-ansatte mener rapporten er politisk motivert. Rapporten ble skrevet av Demokratenes medlemmer i Senatets etterretningsutvalg fordi Republikanernes medlemmer valgte å ikke delta.

— De har gått gjennom seks millioner sider med dokumenter og plukket ut informasjon som egnet seg for å produsere et svar de visste flertallet ønsket seg, skriver de på nettsiden.