Hvem som har brukt de stjålne passene, er ikke kjent.

— Vår ambassade fikk informasjon om at det var en østerriker om bord. Det kom fra passasjerlisten til Malaysia Airlines. Etter en gjennomgang i våre systemer, viste det seg at det dreier seg om et stjålet pass, sier en talsmann for det østerrikske utenriksdepartementet.

Politiet oppsøkte vedkommende hjemme og fant ham der i god behold. Mannens pass var blitt stjålet under en reise til Thailand for to år siden.

- Ringte hjem

Det samme gjelder italieneren Luigi Maraldi, som også sto på passasjerlisten. Han er på ferie i Thailand og ringte lørdag hjem til familien for å fortelle familien at alt var bra med ham.

— Jeg skrudde på RAI News 24 og så hva som hadde skjedd. Heldigvis er alt i orden. Luigi er på ferie, og han kommer hjem om tre uker, sier faren hans til nyhetsbyrået Ansa.

37-åringens pass ble stjålet i Thailand i august i fjor, ifølge avisen Corriere della Sera. Det var ingen italienere om bord i flyet, opplyser Italias utenriksdepartement.

Oljesøl

Det var i alt 239 personer om bord i flyet som forsvant to timer etter avgang fra Kuala Lumpur natt til lørdag. Flyet var på vei til Beijing.

Det er observert mistenkelig oljesøl utenfor sørkysten av Vietnam, og store mannskaper har lett etter passasjerflyet, men lørdag kveld var det fremdeles ikke funnet.