— Jeg er bekymret for utviklingen på Krim. Jeg oppfordrer Russland til ikke å gjøre noe som kan trappe opp spenningen eller skape misforståelse, skriver NATO-sjefen på Twitter.

Også den tyske forsvarsministeren er bekymret over hendelsene på den ukrainske halvøya Krim og sier en deling av Ukraina må unngås.

— Det viktigste er å hindre en oppløsning av Ukraina, sa forsvarsminister Ursula von der Leyen til pressen på NATOs forsvarsministermøte i Brussel torsdag.

Møte

Forsvarsalliansen skal torsdag møte Ukrainas fungerende forsvarsminister for å diskutere den spente situasjonen i landet videre.

Spenningen mellom Russland og Ukraina har økt betydelig. Væpnede menn har okkupert og heist det russiske flagget ved regionforsamlingen og regjeringskontorene i Simferopol på Krim.

Øvelse

Onsdag varslet Russland en militær hasteøvelse i nærheten av Ukraina.

— Alle land har rett til å øve sine militære styrker, men det at det nå samles relativt store militære styrker i nærheten av Ukraina, er ikke klokt i den situasjonen regionen er i nå, sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) på NATO-møte i Brussel onsdag og ba om tilbakeholdenhet.