En ni måneder gammel gutt testet positivt for ebola etter at han døde i Kailahun, opplyste myndighetene i landet lørdag.

Distriktet ligger på grensa til Guinea og registrerte Sierra Leones aller første ebolatilfelle i mai i fjor. Kailahun gikk fra å registrere opp mot 80 smittetilfeller i uka i juni i fjor, til null tilfeller på tampen av 2014.

Nesten 3.800 mennesker har dødd av ebola i Sierra Leone, men tallet på ukentlige smittetilfeller faller jevnt og trutt ettersom mottiltakene får effekt.

Siden den døde babyen testet positivt for viruset, har lokale og utenlandske eksperter blitt mobilisert for å granske sykdomstilfellet, opplyser en talsperson for Verdens helseorganisasjon (WHO). Alex Bonapha, representant for distriktsmyndighetene, uttaler at det er uklart hvordan gutten kan ha blitt smittet, ettersom begge foreldrene var friske.

Babyen kan ha fått sykdommen gjennom en blodoverføring han fikk før han døde, eller det kan ha vært et problem med ebolatesten som ble tatt, ifølge Bonapha.

Det verste ebolautbruddet som noen gang er registrert, har nå kostet nesten 10.500 mennesker livet, de aller fleste i Liberia, Sierra Leone og Guinea.